Het huis - Echtscheiding Advocaten Wijzer
 
Echtscheiding Adviesbalie
03 808 3718
Of stel uw vraag via WhatsApp
Echscheiding advocaat

Het huis00_Verdeling

Is er al afgesproken wie in de woning mag blijven wonen?
Heeft u een eigen woning of een huurhuis?
Voor welk huwelijksstelsel heeft u gekozen?

Er zijn veel beslissingen die moeten worden genomen bij een echtscheiding, maar wat er met de woning gaat gebeuren is misschien nog wel één van de moeilijkste beslissingen. Een echtscheidingsadvocaat geeft u advies op maat.

De woning wordt verkocht
U kunt ervoor kiezen om het huis te verkopen en met de opbrengt daarvan de hypotheek af te lossen en de eventuele meerwaarde van de woning kan dan onderling verdeeld worden.
Bij een huurwoning ligt het iets eenvoudiger. De huur kan door de partners worden opgezegd en ze kunnen beiden een nieuwe eigen woning zoeken.

Eén van beiden blijft in de woning
Vaak wordt ervoor gekozen dat na echtscheiding één van de echtgenoten in de woning blijft wonen. In de meeste gevallen zal degene die in de woning blijft wonen ook de hypothecaire schuld verder aflossen.

Het is mogelijk dat de woning valt onder het gezamenlijke vermogen en dat er wordt besloten dat één van de partners na de echtscheiding in de woning blijft wonen en de andere partner uitkoopt. Dit is noodzakelijk, omdat de andere partner in dat geval immers ook recht heeft op een gedeelte van de waarde van de woning. Door de partner uit te kopen wordt de verkrijgende partner volledig eigenaar van de woning.

Daarnaast is het een mogelijk dat de partners ervoor kiezen om de woning voor een periode van maximaal vijf jaar in onverdeeldheid te laten.

Wat er in uw specifieke geval mogelijk is, is afhankelijk van de gekozen huwelijksvorm en de persoonlijke voorkeuren van de partners. Wij hebben altijd een ervaren echtscheidingsadvocaat bij u in de buurt die u van gedegen advies kan voorzien.

03 808 3718 Bel gratis met de
Vlaamse Echtscheiding Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur

  • Gespecialiseerd in familierecht

  • Openingsuren van 08:00 tot 20:00 uur