Het Huwelijk

Uw echtscheiding en de advocaat

Wanneer twee mensen besluiten met elkaar in het huwelijk treden kunnen zij verschillende keuzes maken over hoe zij het één en ander willen regelen. Welke keuze de huwelijkspartners maken, heeft veel invloed wanneer er sprake is van echtscheiding. Elke advocaat binnen ons platform heeft gedegen kennis van echtscheiding en kan u snel en adequaat van goede adviezen voorzien.

Het wettelijk stelsel

Dit stelsel is automatisch van toepassing wanneer er geen keuze wordt gemaakt voor één van de andere twee huwelijksstelsels. Volgens het wettelijk stelsel worden de bezittingen van de huwelijkspartners in drie delen verdeeld: Er is één eigen vermogen voor elke partner en één gezamenlijk vermogen.

Stelsel van scheiding van goederen

Wanneer de keuze wordt gemaakt voor dit stelsel, worden de bezittingen van de partners in twee delen verdeeld. Elke partner heeft zijn eigen vermogensdeel en is daarmee financieel geheel onafhankelijk van de andere partner. Hun inkomen blijft hun eigen bezit.

Stelsel van algehele gemeenschap

Bij deze huwelijksvorm blijven de goederen onverdeeld en is alles volledig van beide partners.

Wettelijk samenwonen

Als u met iemand samenwoont en in uw gemeente een verklaring aflegt van wettelijk samenwonen, dan bent u wettelijk samenwonend. Deze status van samenwonen brengt bepaalde specifieke rechten en plichten met zich mee. U kunt met uw heteroseksuele of homoseksuele partner wettelijk samenwonen, maar ook met een familielid of een ander persoon waarmee u geen seksuele relatie heeft.

Internationale echtscheiding

Als u in het buitenland bent gehuwd of met een buitenlandse partner,of u woont inmiddels zelf in het buitenland, dan zijn ook bij een echtscheiding de regels van internationaal privaatrecht van toepassing. Onze advocaten echtscheiding leggen u graag uit welke regels op uw echtscheiding van toepassing zijn.

Openingstijden

 • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur
 • Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur
 • Zondag 12.00 tot 16.00 uur

Bel kosteloos en vrijblijvend

Stel direct uw vraag

België-groot

Stel uw vraag

De juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel 03 808 3718 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Gespecialiseerd in familierecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in familierecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand.

  België-groot
  Z

  Specialisten in familierecht

  Z

  Conform gedragsregels OVB

  Z

  Advocaten in gans België