Verdeling

Bij een echtscheiding gaan niet alleen de partners uit elkaar, maar ook de kinderen, de persoonlijke bezittingen, de woning en de schulden zullen onderling verdeeld moeten worden. Dit is complexe materie en dit kan vaak leiden tot hoogoplopende ruzies wanneer men het niet eens wordt over de verdeling. Een echtscheidingsadvocaat biedt uitkomst!

Het huis
Beslissen wat er met het huis gaat gebeuren is één van de moeilijkste beslissingen bij een echtscheiding. Zeker wanneer het een koopwoning betreft, kan deze keuze zeer moeizaam verlopen omdat er vaak veel geld mee gemoeid is.

De inboedel
De kasten, de tafel, het bed, al dit soort zaken zullen eveneens onderling verdeeld moeten worden. Dit kan ook voor de nodige onenigheid zorgen omdat de inboedel vaak gezamenlijk is aangeschaft. Hoe de inboedel verdeeld wordt, is afhankelijk van het gekozen huwelijksstelsel.

Kosten van de huishouding
Een echtscheiding is niet binnen een week geregeld. Vaak is het ook zo dat de partners noodgedwongen nog een tijdje onder één dak moeten leven, bij gebrek aan een nieuwe woning. Maar ook wanneer slechts één van de partners in de gezamenlijke koopwoning verblijft, kan er discussie ontstaan over wie voor welke lasten dient op te draaien.

Bezittingen en schulden
Naast de inboedel en de woning zijn er ook nog andere bezittingen, persoonlijke bezittingen en eventueel schulden die onderling verdeeld dienen te worden. Hoe deze verdeling verloopt is eveneens afhankelijk van de gekozen huwelijksvorm.

Huisdieren
Hoewel huisdieren niet gelijkgesteld kunnen worden met kinderen enerzijds, of de inboedel anderzijds, is ook de keuze waar de hond of kat zal gaan verblijven, niet een vanzelfsprekende keuze. Vaak hebben beide partners een emotionele band met het dier, en kan de keuze waar het huisdier verblijft dikwijls ook op een discussie uitdraaien.

Openingstijden

 • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur
 • Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur
 • Zondag 12.00 tot 16.00 uur

Bel kosteloos en vrijblijvend

Stel direct uw vraag

België-groot

Stel uw vraag

De juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel 03 808 3718 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Gespecialiseerd in familierecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in familierecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand.

  België-groot
  Z

  Specialisten in familierecht

  Z

  Conform gedragsregels OVB

  Z

  Advocaten in gans België