Pensioen

Heeft u recht op een deel van het pensioen van uw ex-partner na echtscheiding? Hoe kunt u aanspraak maken op dat pensioen?

Het is mogelijk dat u na uw echtscheiding recht heeft op een deel van het pensioen van uw ex-partner. Dit recht vloeit voort uit het inkomen van de voormalige huwelijkspartner ten tijde van het huwelijk.

Er wordt een berekening gemaakt aan de hand van het inkomen van de ex-partner tijdens het huwelijk en ook wordt er gekeken of in die periode zelf heeft gewerkt en een inkomen heeft verworven. Een echtscheidingsadvocaat kan een gedetailleerde berekening voor u maken waardoor u snel inzicht kunt krijgen waar u recht op heeft.

Als u de pensioenleeftijd (65 jaar) heeft bereikt, kunt u aanspraak maken op dit recht. Hiervoor is het van belang dat u een aanvraag indient bij uw gemeente of bij de Rijksdienst voor Pensioenen.

Let op!
Wanneer u na uw echtscheiding opnieuw bent gehuwd, verliest u daarmee soms het recht op pensioen van uit de echt gescheiden personen. Een echtscheidingsadvocaat kan u persoonlijke situatie beoordelen en kan voor u uitzoeken of u aanspraak kunt maken op partnerpensioen.

Openingstijden

 • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur
 • Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur
 • Zondag 12.00 tot 16.00 uur

Bel kosteloos en vrijblijvend

Stel direct uw vraag

België-groot

Stel uw vraag

De juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel 03 808 3718 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Gespecialiseerd in familierecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in familierecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand.

  België-groot
  Z

  Specialisten in familierecht

  Z

  Conform gedragsregels OVB

  Z

  Advocaten in gans België