Het Huwelijk - Echtscheiding Advocaten Wijzer
 
Echtscheiding Adviesbalie
03 808 3718
Of stel uw vraag via WhatsApp
Echscheiding advocaat

Het Huwelijk00_Het_huwelijk

Uw echtscheiding en de advocaat

Wanneer twee mensen besluiten met elkaar in het huwelijk treden kunnen zij verschillende keuzes maken over hoe zij het één en ander willen regelen. Welke keuze de huwelijkspartners maken, heeft veel invloed wanneer er sprake is van echtscheiding. Elke advocaat binnen ons platform heeft gedegen kennis van echtscheiding en kan u snel en adequaat van goede adviezen voorzien.

Het wettelijk stelsel

Dit stelsel is automatisch van toepassing wanneer er geen keuze wordt gemaakt voor één van de andere twee huwelijksstelsels. Volgens het wettelijk stelsel worden de bezittingen van de huwelijkspartners in drie delen verdeeld: Er is één eigen vermogen voor elke partner en één gezamenlijk vermogen.

Stelsel van scheiding van goederen

Wanneer de keuze wordt gemaakt voor dit stelsel, worden de bezittingen van de partners in twee delen verdeeld. Elke partner heeft zijn eigen vermogensdeel en is daarmee financieel geheel onafhankelijk van de andere partner. Hun inkomen blijft hun eigen bezit.

Stelsel van algehele gemeenschap

Bij deze huwelijksvorm blijven de goederen onverdeeld en is alles volledig van beide partners.

Wettelijk samenwonen

Als u met iemand samenwoont en in uw gemeente een verklaring aflegt van wettelijk samenwonen, dan bent u wettelijk samenwonend. Deze status van samenwonen brengt bepaalde specifieke rechten en plichten met zich mee. U kunt met uw heteroseksuele of homoseksuele partner wettelijk samenwonen, maar ook met een familielid of een ander persoon waarmee u geen seksuele relatie heeft.

Internationale echtscheiding

Als u in het buitenland bent gehuwd of met een buitenlandse partner,of u woont inmiddels zelf in het buitenland, dan zijn ook bij een echtscheiding de regels van internationaal privaatrecht van toepassing. Onze advocaten echtscheiding leggen u graag uit welke regels op uw echtscheiding van toepassing zijn.

03 808 3718 Bel gratis met de
Vlaamse Echtscheiding Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur

  • Gespecialiseerd in familierecht

  • Openingsuren van 08:00 tot 20:00 uur