Pensioen - Echtscheiding Advocaten Wijzer
 
Echtscheiding Adviesbalie
03 808 3718
Of stel uw vraag via WhatsApp
Echscheiding advocaat

Pensioen00_Scheiden_en_de_partner

Heeft u recht op een deel van het pensioen van uw ex-partner na echtscheiding? Hoe kunt u aanspraak maken op dat pensioen?

Het is mogelijk dat u na uw echtscheiding recht heeft op een deel van het pensioen van uw ex-partner. Dit recht vloeit voort uit het inkomen van de voormalige huwelijkspartner ten tijde van het huwelijk.

Er wordt een berekening gemaakt aan de hand van het inkomen van de ex-partner tijdens het huwelijk en ook wordt er gekeken of in die periode zelf heeft gewerkt en een inkomen heeft verworven. Een echtscheidingsadvocaat kan een gedetailleerde berekening voor u maken waardoor u snel inzicht kunt krijgen waar u recht op heeft.

Als u de pensioenleeftijd (65 jaar) heeft bereikt, kunt u aanspraak maken op dit recht. Hiervoor is het van belang dat u een aanvraag indient bij uw gemeente of bij de Rijksdienst voor Pensioenen.

Let op!
Wanneer u na uw echtscheiding opnieuw bent gehuwd, verliest u daarmee soms het recht op pensioen van uit de echt gescheiden personen. Een echtscheidingsadvocaat kan u persoonlijke situatie beoordelen en kan voor u uitzoeken of u aanspraak kunt maken op partnerpensioen.

03 808 3718 Bel gratis met de
Vlaamse Echtscheiding Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur

  • Gespecialiseerd in familierecht

  • Openingsuren van 08:00 tot 20:00 uur