Echtscheiding Adviesbalie
03 808 3718
Of stel uw vraag via WhatsApp
Echscheiding advocaat
Beoordelingen

 • "
  Aardige en zeer behulpzame personen bij uw intakebalie.
  "
 • "
  Veel dank voor al uw hulp, wij zijn erg content.
  "
 • "
  Een goed advocatenkantoor exact bij ons in de buurt.
  "
 • "
  Uitstekende service, wij contacteren u zeker weer opnieuw.
  "
 • "
  Veel dank voor alles wat u voor ons heeft gedaan. Het was plezant om zaken met u te doen.
  "
 • "
  Erg vriendelijke en snelle service.
  "
 • "
  Ik wil u graag bedanken voor alles wat uw organisatie voor ons heeft gedaan. Wij kunnen nu weer verder met ons leven.
  "
 • "
  Het is niet eenvoudig om de juiste advocaat te vinden. Maar met uw website en uw intakebalie bleek dat heel eenvoudig te zijn.
  "
 • "
  Een voortreffelijke website met veel relevante informatie die ons aan de juiste advocaat heeft geholpen.
  "
 • "
  Wij hebben veel hulp gehad van uw intakebalie.
  "
 • "
  Bijzonder prettig dat uw organisatie zo goed bereikbaar is.
  "

Algehele gemeenschap00_Het_huwelijk

Binnen dit stelsel zijn alle goederen gezamenlijk bezit, ongeacht op wiens naam ze staan of wie ze heeft gekocht. Bij echtscheiding worden alle goederen evenredig onder de echtgenoten verdeeld.

Wat gebeurt er met het huis na echtscheiding?

Beide partners hebben recht op een gelijkwaardig gedeelte van de waarde van de woning. Als één van de partners in de woning wil blijven wonen, moet die de andere partner uitkopen en wordt zodoende volledig eigenaar van de woning. Uw echtscheidingsadvocaat kan u uitleggen hoe u dit dient te bewerkstelligen.

Hoe wordt de inboedel onderling verdeeld?

Alles is gezamenlijk en niets is exclusief van één van de twee partners, dus ook niet die goederen waarvan u zeker weet dat u ze zelf heef gekocht of gekregen. Wie de goederen verkregen heeft en op welke wijze is bij dit stelsel niet van belang, alles is immers gezamenlijk bezit. Daarom is het van belang dat bij echtscheiding alle goederen netjes onderling verdeeld worden. Als de echtgenoten hier overeenstemming over bereiken, kunnen ze dit schriftelijk vastleggen in een EOT overeenkomst. Laat u zich hierover goed informeren door een advocaat met voorkeurmaterie echtscheiding. De inhoud van de EOT-overeenkomst is immers bepalend voor uw toekomst.

Wie dient de schulden af te lossen?

Alle bezittingen zijn gezamenlijk en dat geldt tevens voor de schulden. Dit zou kunnen betekenen dat ook na de echtscheiding de ene partner opdraait voor de schulden die door de andere partner zijn gemaakt. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Een echtscheidingsadvocaat kan u uitleggen hoe u dit kunt voorkomen.

Wat moet er met de verzekeringen gebeuren?

Ook bij de verzekeringen maakt het niet uit wie ze heeft afgesloten, ze zijn volledig gezamenlijk. Er kan voor worden gekozen om bij echtscheiding de verzekering op te zeggen of op naam van één van de partners te zetten. Als de verzekering een zekere waarde vertegenwoordigt, zoals bijvoorbeeld een levensverzekering, dan zal deze waarde bij echtscheiding eveneens gelijk onder de partners verdeeld moeten worden.

Vraag om hulp

Onderlinge verdeling van het vermogen is een complexe materie en kan soms tot vervelende situaties leiden als de partners er onderling niet uitkomen. Vraag uw advocaat met voorkeurmaterie echtscheiding om hulp. Uw echtscheidingsadvocaat is een deskundige ter zake en kan u uitleggen wat de wet voorschrijft en u tevens adviseren over de beste opties bij echtscheiding.

03 808 3718 Bel gratis met de
Vlaamse Echtscheiding Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

 • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
 • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00

 • Gespecialiseerd in familierecht

 • Openingsuren van 08:00 tot 20:00 uur